THESE GO TO ELEVEN: SUBTERRANEAN STREET SOCIETY / LITZBERG / VENHILL

Datum do 26 sep 2019
Locatie Kleine Zaal
Status Net bevestigd
Aanvang 20:30
Zaal open 20:00
Prijs € 0,00
Gratis

Paceshifters-frontman Seb Dokman host een avond in Poppodium Hedon onder de naam These Go To Eleven. Om de maand presenteert Dokman drie alternatieve rockacts in de kleine zaal van Hedon om zo het genre een podium te geven en meer onder de aandacht te brengen. “De titel is een knipoog naar een bekende quote uit de film Spinal Tap en het is exact waar ik met het coachingstraject naartoe wil. De meeste schalen gaan tot tien, met dit concept wil ik bands naar de overtreffende trap brengen”, aldus Dokman.


SUBTERRANEAN STREET SOCIETY

In 2015 vertrok de Deense straat muzikant Louis Puggaard-Müller met niks meer dan een gitaar op zijn rug uit zijn geboortestad Kopenhagen naar Nederland om een nieuw leven in Amsterdam te beginnen. De jaren daarvoor had Louis door heel Europa rondgezworven levend van dag tot dag van de donaties die hij op straat ontving. Op deze reizen vond hij de inspiratie voor zijn album I'll leave me before you do'. Dit debut kwam uit in 2016 onder zijn nieuwe band naam Subterranean Street Society. Ondertussen had hij een vaste plek op straat gevonden in Amsterdam en trok daar de aandacht van de nationale TV met verschijningen bij o.a. bij Pauw en in twee documentaires van de VPRO.  

LITZBERG

Litzberg is het project rondom muzikant/songwriter Mathijs Peeters. Zijn debuutalbum In_My_Head bevat rafelige gitaarpopliedjes die fraai het evenwicht bewaren tussen de ambachtelijke melodie en het bevlogen experiment. Het album verschijnt op 27 september 2019 bij Huberts recording Co./Concerto- Plato. Na jarenlang ondersteunende kracht te zijn voor bands en artiesten als Sandusky, The Gasoline Brothers en Sarah MacDougall, heeft Mathijs Peeters als Litzberg zijn definitieve stem gevonden. En daarmee ook een nieuw soort rust en vrijheid. Litzberg is vernoemd naar een plek binnen het Limburgse bosgebied Leudal, in de omgeving waar hij is opgegroeid. De Litsberg is een zanderige wand, afdalend naar een fraai beekdallandschap. Als kind gleed Peeters langs het dal naar beneden: speels, onbevreesd en los van twijfels. Dit is uiteindelijk de stuurpuls, de trigger, waarmee hij ook het liefst muziek maakt.

VENHILL

Na 2 jaar voorspel is de Alphense Rock Band VENHILL klaar voor het echte werk. Veel aankloten, nóg meer spelen en een uitverkochte Release Show in Gebr. De Nobel hebben de eigen smoel van de band gevormd. Een smoel die zich beschrijft als Grunge-Rock meets Psych-Punk. Harde, rauwe songs met gevoel voor catchy hooks en een beukend punk-hart. Deze worden gesierd door psychedelische uitstapjes en vinden hun diepgang in verhalende teksten, melancholische melodieën en volledige overgave. De Psycho-Liefdesbaby van Soundgarden, John Coffey & Royal Blood. Badend in een rauwe waas van trippy sounds hoor je scherpe Grunge-Punk Riffs. Achter spacende effecten toont zangeres Jaro het achterste van haar strot, ondersteund door edgy-backing Vocals. VENHILLL ragt, spuugt, duwt, trekt en giert zonder focus te verliezen. Moshen, springen, meeschreeuwen of wegdromen. VENHILL wilt dat je alles doet wat je zelf wilt, want zij doen dat ook.

Productiehuis Media

Bekijk hier foto’s, live concerten, nieuwe clips, interviews en meer

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.