Bram van Splunteren special guest tijdens B-Boy Breakdown ft. Schoolly D

geplaatst op -

Documentairemaker Bram van Splunteren is toegevoegd als special guest tijdens B-Boy Breakdown met Schoolly D op zondag 16 december in Hedon. Tijdens deze editie van het beroemde Zwolse hiphopfeest zal er naast het optreden van Schoolly D & DJ Code Money (USA) en een uitgebreid randprogramma ook een screening zijn van de beroemde documentaire Big Fun In The Big Town gemaakt door de legendarische journalist en radiomaker Bram van Splunteren.

Bram van Splunteren was vanaf 1984 samen met Fons Dellen presentator van het legendarische VPRO radioprogramma De Wilde Wereld. Een vooruitstrevend programma met de nieuwste alternatieve muziek en tevens, samen met De Soulshow, een van de eerste programma’s die aandacht besteedde aan de opkomende rap/hiphop uit de VS. Voor vele hiphopliefhebbers was De Wilde Wereld een eerste kennismaking met o.a. Run DMC, Beastie Boys, Public Enemy, Ice T, Schoolly D en vele andere iconen. Bram is tevens de maker/regisseur van de in opdracht van de VPRO vervaardigde en legendarische hiphopdocumentaire Big Fun In The Big Town waar op 16 december tijdens B-Boy Breakdown een screening van zal zijn.

Tijdens B-Boy Breakdown zal deze documentaire vertoont worden aan het begin van de avond en Bram van Splunteren zal vertellen over de totstandkoming en zal commentaar geven bij een aantal scenes. Sleutelscene in de film is het interview met Schoolly D en Code Money die aanwezig zullen zijn bij de vertoning van Big Fun In The Big Town en hier live commentaar op zullen geven..

Over B-Boy Breakdown ft. Schoolly D & Code Money: tussen 1997 en 2002 vonden in Hedon de inmiddels vermaarde hiphopfeesten B-Boy Breakdown plaats. De feesten die Zwolle samen met de opkomst van o.a. Opgezwolle definitief het stempel van Nederlandse hiphophoofdstad gaven. Nog steeds wordt er met weemoed gepraat over die party’s. Hedon vond het samen met Old Factory Productions de hoogste tijd voor voor een nieuwe editie met de legendarische Schoolly D & DJ Code Money (USA) als headliner.

Schoolly D is een 80’s hiphop-icoon, een van de eerste rappers die, op zijn eigen label, op rauwe wijze verslag deed van het ruige straatleven en daarbij geen blad voor de mond nam. Gecombineerd met beukende beats en keiharde scratches zorgde Schoolly D voor een compleet eigen geluid dat van grote invloed was op Ice T en Public Enemy, maar ook op bijvoorbeeld The Prodigy en Chemical Brothers.

 


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.