Chef’Special, Kraantje Pappie en meer op Bevrijdingsfestival Overijssel

geplaatst op -

Bevrijdingsfestival Overijssel heeft vanavond haar programma bekendgemaakt voor alweer de 28e editie. Onder andere Chef’Special, Kraantje Pappie, BÖKKERS, Miss Montreal en Josylvio betreden op Bevrijdingsdag het hoofdpodium in Park de Wezenlanden. Het gratis festival – wat ieder jaar kan rekenen op zo’n 130.000 bezoekers – brengt naast een muzikaal programma ook een uitgebreid inhoudelijk programma. Alles onder de noemer ‘Geef vrijheid door’.

Op het grootste podium van Europa zijn naast nationale ook internationale namen als Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox en Michelle David & the Gospel Sessions te zien op 5 mei. Het openingsconcert (voor de oudste festivalbezoekers) zal worden vormgegeven door The Bluebettes. Hiphop is goed vertegenwoordigd met namen als Josylvio, Jacin Trill en de Zwolse formatie De Alliantie. Voor degenen die de heupen nog net wat losser willen gooien is het Danstheater de plek bij uitstek. Met de actie ‘Vriend van BFO’ wil de organisatie een extra handreiking doen aan bezoekers. Dit geeft onder andere toegang tot een kijkje op het hoofdpodium, op een speciaal daarvoor ingericht VIP deck.

De inhoudelijke programmering wordt vormgegeven door projecten zoals het Windesheim Theater, het Wereldpaviljoen en Vrijheidscolleges. De organisatie van het festival wil net zoals eerdere jaren vernieuwende en verfrissende initiatieven naar voren brengen. De junior ambassadeurs zijn hier een voorbeeld van, een manier om jongeren meer te betrekken bij en bewuster te laten nadenken over vrijheid. Ook het project onder de werktitel ‘Subtle Mob 40-45’ van Boaz van Tongeren dient een nieuwe draai te geven aan de programmering. Deelnemers spelen zelf het hoofdpersonage in waargebeurde evenementen uit de Tweede Wereldoorlog.

Het hele programma is te bekijken op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.