Popronde Zwolle 2017

geplaatst op -

Op 16 september strijkt Nederlands grootste rondtrekkende muziekkarravan, de Popronde weer neer in Zwolle. De line up en de locaties worden 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Zwolle komen. De Popronde Zwolle wordt in nauwe samenwerking met Hedon Zwolle en vele lokale organisaties op muziekgebied georganiseerd. Gemeenschappelijk doel is signalering en promotie van talent, doorstroom naar een groter publiek en voeding van de Nederlandse popmuziek.

De acts die mee mogen touren met de Popronde werden geselecteerd door een selectiecommissie, die bestaat uit onafhankelijke professionals die artistiek-inhoudelijk werkzaam zijn in de muzieksector. In 2017 werd deze commissie uitgebreid naar 146 leden, onder wie 3FM DJ Angelique Houtveen, Jessica van Amerongen van De Wereld Draait Door, WORM Rotterdam directeur Janpier Brands en muzikant en schrijver Aafke Romeijn. Deze bands  zullen in de voetsporen treden van bands als Kensington, Dotan, De Staat, Blaudzun, LucasHamming, SuetheNight, Haevn en Rondé! Maar liefst 144 zijn  geselecteerd voor de Popronde 2017. Uit meer dan 1100 aanmeldingen werden zij door een uit een 146 personen bestaande selectiecommissie uitverkoren om vanaf 14 september door het hele land te touren. Deze 144 acts zijn stuk voor stuk gretig en enthousiast om zichzelf te presenteren aan een nieuw publiek, door heel Nederland.


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.