These Go To Eleven

Eerder dit jaar maakte Hedon al bekend met het Hedon Productiehuis artiesten aan te stellen ten behoeve van talentontwikkeling en cultuureducatie. In het kader hiervan start Seb Dokman, bekend als frontman van Alternative Rocktrio Paceshifters, het gloednieuwe coachingstraject These Go To Eleven. Met dit concept wil Dokman talentvolle alternative bands een volgende stap laten maken en een podium geven. Geïnteresseerde bands kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Ieder kwartaal selecteert Seb Dokman een band met potentie om vervolgens diverse aspecten, van repertoire tot podiumpresentatie en van image tot netwerk, te professionaliseren. Samen met de band stelt Dokman doelstellingen op voor het drie maanden traject om daar vervolgens samen met de artiesten mee aan de slag te gaan.

Een belangrijk onderdeel van het coachingstraject zal de vertaalslag naar het podium zijn. Vanaf begin februari start daarom een nieuwe avond in Poppodium Hedon eveneens onder de naam These Go To Eleven. “De titel is een knipoog naar een bekende quote uit de film Spinal Tap en het is exact waar ik met het coachingstraject naartoe wil. De meeste schalen gaan tot tien, met dit traject wil ik bands naar de overtreffende trap brengen”, aldus Dokman. 

 

Paceshifters

Samen met Paul Dokman (bas/zang) en Jesper Albers (drums/zang) wist Seb Dokman in ruim zes jaar tijd Paceshifters te transformeren tot een begrip in de Nederlandse rock-eredivisie. Hun laatste plaat Breach werd gereleased in een uitverkochte Grote Zaal van Hedon en ze zegevierden op talloze festivals in binnen- en buitenland. Van Eurosonic, Pinkpop en Zwarte Cross in eigen land tot Exit, Rock for People, Woodstock (Polen), Groezrock en SXSW buiten onze landsgrenzen. Nu richt de band het vizier op 2017 met een gloednieuwe plaat op komst, opgenomen in de zomer van 2016 met producer Chris ‘Frenchie’ Smith welke eerder samenwerkte met o.a. Datsuns en Dandy Warhols.

Deelname

Bands die deel willen nemen aan het coachingstraject kunnen zich vanaf nu opgeven via onderstaand aanmeldformulier!

 

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.