Hedon Productiehuis

Welkom bij het Hedon Productiehuis! Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is.

Voor het Hedon Productiehuis zijn professionele artiesten aangetrokken die o.a. talenten kunnen ondersteunen in hun groei naar een hoger niveau. Ook faciliteert Hedon een ‘artist community’ middels een ontmoetingsruimte met oefenruimtes en een werkruimte die speciaal is toegerust voor schrijf- en opnamesessies. De drijvende krachten achter het productiehuis zijn professionele muzikanten die op de grote podia van het land hebben gestaan en die een band hebben met de regio. De ‘Artists in Residence’ die voor een aantal uren per week zijn aangesteld zijn Rico (o.a. Opgezwolle), Esther Groenenberg, Seb Dokman (Paceshifters) en Judith van der Klip (violiste). Ook Typhoon staat achter het initiatief en heeft zijn medewerking toegezegd.

The Last Waltz: 40 Years Afters

Foto: Steven van Olphen

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.