Hedon Audities

Het Hedon Productiehuis is op zoek naar muzikaal talent uit de regio waarmee een professionele band kan worden samengesteld. Deze formatie zal, onder intensieve begeleiding van professionals uit het werkveld, de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen tot band die meedoet in de landelijke top. Talentvolle muzikanten en zangers / zangeressen uit de omgeving van Zwolle kunnen zich tot 5 maart aanmelden voor de audities die plaats vinden 21 t/m 23 april in poppodium Hedon.

Het productiehuis binnen Hedon is ervan overtuigd dat er nog veel muzikaal talent te vinden is in de regio. Er wordt dan ook breed ingezet en iedereen met een muzikaal talent kan zich aanmelden. De talenten worden tijdens de audities beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit producer Guido Aalbers, de ‘Artists in Residence’ van het productiehuis, programmeur Erik Delobel en directeur Anne Riemersma van Hedon. Hierbij wordt onder andere gelet op muzikaliteit, performance, professionaliteit en houding.

De uiteindelijk samengestelde band wordt intensief gecoacht door Bertolf, Rico (o.a. Opgezwolle), Seb Dokman (Paceshifters) en Judith van der Klip (violiste). Deze Artists in Residence zijn de drijvende krachten achter het Hedon productiehuis en zullen ondersteunen bij zaken zoals bijvoorbeeld het schrijven, uitbrengen en vermarkten van nieuwe, eigen muziek. Daarnaast kan de formatie gebruik maken van de ruimtes en diverse faciliteiten die Hedon te bieden heeft.

Talenten die mee willen doen met de audities kunnen zich tot 5 maart inschrijven via www.hedon-zwolle.nl/audities. Na die datum wordt een selectie gemaakt van kandidaten die worden uitgenodigd.

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.