Hedon Beurs

Enkele jaren geleden is Hedon gestart met het toekennen van de Hedon Beurs. Middels de beurs proberen we talentvolle acts net dat extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top. De geselecteerde bands worden tijdens het beurstraject intensief begeleid door o.a. de Artists in Resident. Middels de Hedon Beurs wil Hedon bereiken dat het muziekklimaat in de regio gezond blijft. Na succesvolle resultaten is besloten het programma uit te breiden en wordt nu aan een groter aantal bands een beurs toegekend.

Een nieuwe ‘Promovendus’ beurs is ingesteld voor acts of samenwerkingen van gevestigde artiesten. Deze beurs is groter dan de Hedon Beurs en kan zodoende gebruikt worden voor doorontwikkeling in de vorm van o.a. professionele opnames, marketing of fondsenwerving.

Het ambitieuze programma wordt gefinancierd door sponsoring van de Hedon Music Club, eigen geld van Hedon en provinciale gelden voor talentontwikkeling. Op dit moment ontvangen The Cool Quest en Freeze een promovendus beurs. Money And The Man en Jessy ontvangen een Hedon beurs.     

THE COOL QUEST (Promovendus Beurs)

In 2014 bracht The Cool Quest hun debuut album 'Funkin' Badass' uit met daarop hun single 'Shine'. Dit zorgde voor een doorbraak bij landelijke radio en TV stations. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, stond meerdere weken op de playlist bij 3FM en Radio 6 en was meerdere malen te gast bij DWDD. Daarnaast werden ze beloond met een Radio 6 award voor 'beste groep'. Naast een overvolle live agenda was er ook nog tijd voor de studio, met releases in een EP en nieuwe singles Heatwaves en Coastline.

FREEZ (Promovendus Beurs)

De eerste plaat van Freez Les Demoiselles met A.R.T. was een originele en persoonlijke muzikale trip via hiphop naar folk. Single Nancy werd geprezen door Nico Dijkshoorn en de plaat kwam op nummer 1 binnen in de iTunes Hiphop charts. Freez werkte daarnaast ook met buurtgenoot Spinvis samen aan nieuwe muziek en was support act voor Zwolse trots en goede vriend Typhoon.

Op dit moment is de door Zwolle omarmde Freez hard bezig met nieuw werk. Naast A.R.T. voegt Rob Peters (o.a. bekend van de band van Typhoon) zich toe aan het productieteam voor een nieuw album, waarmee ook een nieuwe richting in wordt geslagen. Dilara is de zoektocht naar het blinde vertrouwen in willekeur en toeval, en vertelt het verhaal van liefde en onthechting. Als we de reacties van zijn try-out op Oerol mogen geloven belooft dit een juweeltje van een plaat te worden.

MONEY AND THE MAN (Hedon Beurs-band)

Door de eeuwen heen zijn mannen geen mannen meer en is geld geen geld meer. De popmuziek word elk jaar verschrikkelijker en computers zullen de ...wereld overnemen. Het Zwolse garage-blues duo Money & The Man is hét nieuwste medicijn tegen de bovenstaande klachten. Bij de intense liveshows laat dit duo zien hoe muziek ooit bedoeld was, waarbij het zweet je om de oren vliegt. Toen hun eerste demo ‘Dance’ uit kwam braken de boys los! Met in het eerste jaar meer dan dertig shows waaronder vele festivals, radioshows en optredens met o.a. The Deaf, is het recept van Money & the Man flink aangeslagen!

JESSY (Hedon Beurs-band)

Op het moment dat je Jessy omschrijft, doet de band uit Friesland waarschijnlijk alweer wat anders. Jessy doet namelijk waar hij zin in heeft en maakt vooral heel veel. Veel rock, veel indie, veel surfer en alles wat er tussenin zit. Dat krijg je ervan als je niet aan genre vast wilt zitten en je niet laat sturen door een studio of andere partij. Frontman Redmer Kamsma houdt liever zelf de touwtjes in handen. Dit zorgt voor mooie liedjes met rafelige randjes, die live volledig anders kunnen klinken dan de opnames. Op het podium laten de mannen de liedjes meer rammelen en kun je rekenen op een lekkere portie rock ‘n roll

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.